Rețete

Kiwi si mandarine cu brinza de vaci

Ingrediene
4 portii

  1.  400 g brinza de vaci slaba
  2.  4 linguri de zahar 
  3. 100 g smintina
  4. o conserva mare de mandarine sau
  5.  4 mandarine proaspete
  6. 4 kiwi
  7. 4 frunze de menta

Mod de preparare
Se bate smintina pina devine frisca,se amesteca cu brinza sicu zaharul.Mandarinele se scurg bine dar se pastreaza 4 linguri de sirop( sau se curata  si din jumate  de mandarina se face suc).Se cojesc kiwi, se taie pe lungime fisiii mai late si se amesteca cu siropul/sucul de mandarine.2/3din mandarine se toaca marunt si se ameseca cu crema de smintina si brinza, In pahare se pune, alternativ, un strat de crema si un strat de kiwi si se orneaza cu mandarine si cu foile de menta.
Pofta buna!

Parfait de inghetata Cu biscuiti si coacaze sau capsuni

Ingrediente
o forma de chec de un litru
450 g smintina
100 g zahar pudra
50 g biscuiti sfarimati
 miezul de la jumatate de baton devanilie
80 g de piure de coacaza rosii sau capsune
Mod de preparare
Se bate bine smintina cu zaharul pudra si se impart in doua parti egale, care se pun in doua castroane reci.Vaneliea se amesteca cu o jumate din portie de smintina si biscuiti.Jumate din amestec se pune pe o folie, intro forma de chec.si se lasa in congelator pe 10 min. smintina din celalalt bol se amesteca cu piureul din coacaza sau capsune, se pune in aceeas forma de chec, se acopera si se lasa alte 30 min  l congelat. Se scoate, se pune restul de amestc de smintina cu biscuite si se pun din nou la congelt. Se orneaza cu coacaza sau capsune. 
Pofta buna!

Tort de inghetata cu ricotta si fructe

Ingrediente

  1. 2 portii
  2. 250g ricotta
  3. 150 g smintina
  4. 50 g zahar pudra un baton de vanelie
  5. 75 g caise uscate
  6.  75 g cirese confiate 
  7. 2 linguri de alune tocate
  8. frunzulite de menta,coacaza

Mod de preparare 
Se bate ricota la viteza mica cu mixerul. Se amesteca smintina cu vanilia si cu zaharul pudra.
Se taie marunt caisele si ciresele si se introduc impreuna cu nucile in masa de ricotta.
Se imparte compozitia in 4 forme mici si se pun pe 3-4 ore (sau pe noapte) in congelator.
Pentru a putea fi servita se intradoce in scurt timp in apa fierbinte dupa care se rastoarna pe o farfurioara de desert si se ornameaza cu menta si coacaza.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu