sâmbătă, 19 octombrie 2013

Doriti sa aveti un copil

Planificarea sarcinii


Multi dintre tinerii din ziu de astazi se intilnesc cu o problema destul de dureroasa cum ar fi "Vreau nu copil dar nu pot raminea insarcinata"
Aproape 80/100 din tinerele care se casatoresc isi pun aceasta intrebare -
Oare de ce?Oare cind?Cum?
In viata fiecarei familii mai devreme ori mai tirziu apare intrebarea cind trebuie sau vreti sa aveti un copil.
  Ar fi bine ca dumnevoastra sa va ginditi la aceasta inainte de a fi insarcinata- adica mai bine ar fi ca sarcina sa fie planificata.
 Placerea sau pasiunea sexsuala nu este intotdeauna obiectul unei dorinte de a avea copii, si deseori din necunostinte medicale ear uneori din cauza lipsei contraceptivelor se primeste o sarcina nedorita.In multe tari numarul de avorturi depaseste numarul de nasteri,ear multi dintre copii care se nasc -dupa ce parintii lor au stat mult pe ginduri sa lese sarcina sau so intrerupa.Anume asa stare psihologica ii incurca viitoarei mame de ai aparea instinctul matern si dragostea fata de copilul care urmeaza sa se nasca,dar si un decurs normal de sarcina.
 Desigur, la dumneavoastra poate sa fie altfel.Sunteti pregatiti si moral si intelectual de faptul ca in viata voastra va aparea inca o persoana foarte importanta,carei-va trebui sa-i acordati mai multa atentie,intelegeti faptul ca deja nu veti mai trai asa ca inainte, se va schimba ritmul,va trebui de multe sa va deziceti. Si dumnevoastra intelegeti ca toate greutatile vor fi rascumparate cu dragostea si fericirea faptului ca ati devenit mamica si tatic.Si aveti dreptate.Putem socoti ca psihologic sunteti pregatiti sa deveniti parinti.El va fi un copil dorit,si acest factor este foarte important pentru o dezvoltare corecta si o educatie decenta.
 Insa, exista multi factori care nu se eau in consideratie din punct de vadere ca aspect medical in planificarea sarcinii.
 Asteptind aparitia copilului dumnevoastra sunteti din timp increzuti ca el, va fi cel mai frumos,cel mai destept,cel mai fericit.Asa si va fi copilul pentru voi,mai ales daca va fi sanatos.Dar sanatatea copilului depinde de multi factori care trebuie depistati si indreptati pina la aparitia sarcinei.
 Pentru ca sa aveti idee ce se pertece in organismul femeii si a barbatului si asigura "perpetuarea speciei' va recomand sa faceti cunostinta cu urmatoarele articole despre anatomia femeii si a barbatului pe scurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu